TATRAN - Plumlov 4:0 (1:0)

08.10.2014 20:26

Na kvalitním trávníku, i když hodně podmáčeným začali domácí borci  ve svižném tempu a již v 1.min šel do úniku Danek Rolinc, ale jeho střela lízala pravou tyč. Ve druhé minutě si naběhl do výborné pozice David Kuchař a elegantním lobem přehodil vybíhajícího brankáře a bylo to 1:0. Hosté zahrozili v sedmé minutě z rychlého protiútoku a začali s domácími držet krok. V 9. min zahrávali hosté velmi nebezpečný roh. V 21.min měli výborné střelecké příležitosti Danek Rolinc a po něm následně Zdenek Ferenc, ale střely byly  zblokovány. Potěšitelné je výrazné zlepšení u Zdenka Ference, který bojoval a oběhal obrovský prostor. Ve 23. min měl obrovskou šanci soupeř, ale Filip Páleník suverénně zachránil. 31.min přinesla roh a střelu Danka Rolince. Poločas ukončila pěkná střela Radka Kozáka.

V 46.min nebezpečná hlavička soupeře vedle a s následného protiútoku po kombinaci Ferenc-Kuchař šla střela s tečí na roh. V 56 .min Zdenek Ferenc v souboji do tyče, ale rozhodčí signalizoval ofsajd. V 57.min vystřídal lehce zraněného Marka Plesníka Tomáš Hulman. V 58.  min tvrdou střelu spolehlivě chytil "Palec". To už byl na hřišti místo Danka Rolince zkušený Lukáš Zdražil a v 63.min šli do brejku Lukáš Zdražil a Zdenek Ferenc, ale střílená přihrávka šla těsně okolo tyče vedle. V 76. min přišel místo Radka Kozáka Tomáš Vávra. V 80.min připravil Zdenek Ferenc balón pro Lukáše Zdražila a ten se v takových situacích vyzná, 2:0 a Zdenek Ferenc pustil na své místo Tomáše Bancika. Do té doby stále aktivní hráči Sokola Plumlova začali postupně odpadat . Po pouhé minutě šel míč rychle po ose Zdražil-Vávra-Bancik a posledně jmenovaný skóroval 3:0. O tři minuty později jsme rozehrávali z pravé strany trestný kop a po  signálu nabíhající Luboš Kubica přesně na 4:0. V 90.min.se blýskli ještě pěknou akcí Zdražil-Kopečný-Bancik, ale stav zápasu zůstal nezměněn.

Co dodat po třetím kole? Mužstvu vyhovuje počet 5-ti střídajících hráčů, ideální stav pro 18-ti členný a hodně vyrovnaný hráčský kádr. Vychází nám střídání hráčů . Všichni hráči mají ofenzivní schopnosti, což je předpoklad pro atraktivní fotbal .Vždyť o branky se podíleli 3x David Kuchař,2x Lukáš Zdražil a po jedné brance Jarda Sehnálek, Tomáš Bancik, Ladislav Derych a Luboš Kubica. Samozřejmě a v neposlední řadě kvalitní trenér.

autor: Jiří Šimara