TATRAN - LIPOVÁ 0:6

24.09.2014 20:46

Letošní první mistrovský zápas domácího mužstva, měl být odrazem k lepším výkonům a to hlavně k sbírání tolika potřebných bodů, které po konci podzimní části soutěže byly alarmujícím nedostatkem pro Všechovický celek. Už z papírových předpokladů mělo jít o aktraktivní podívanou, utkaly se totiž celky  , jenž zdobí ofenzivní pojetí hry. Domací Tatran absolvoval jako již tradičně, zimní Golden cup, kde narazil na celky hrající vyšší soutěže. Hosty z Lipové netřeba místním fotbalovým fanouškům představovat, mužstvo, které tradičně bojuje o příčky nejvyšší. Tým sestaven z hráčů, oplývající výbornou defenzivní, tak samozřejmně i ofenzivní kvalitou.

Vraťme se tedy, již k samotnému utkání. Domácí celek se musel dnes opět obejít bez několika laborujících hráčů Jan Březík, Jakub Bobčiak, David Kuchař. Hosté nejspíš zdravotními potížemi tolik netrpěli a přijeli na domácí baštu v nejsilnější sestavě.

Výkop utkání nastal v 15:30. Z prvu zápasu byla hra více méně vyrovnáná. Domácí tým se snažil většinu míčů přesouvat rychlými kontry na útočné duo Přikryl – Zdražil, ale hostující tým nepřipouštěl útočné dvojici, větší možnost ohrožovat hostujícího gólmana a většinou eliminoval zárodky akcí už v počátku. Hosté z kraje utkání spíše vyčkávali a čekali na rychlé brejky, což jim přineslo tížené ovoce. Hostující hráč vyslal dlouhý míč na hrotového útočníka, který neměl problém míč zpracovat a z většího úhlu skórovat. Stav 0:1. Hosté byli v eufórii!! Výkon stupňovaly, což vedlo k větším závarům před domácí brankou.  Hosté v první půli měli, co se týče příležistostí jasně navrch. Ze strany domácích vybírám střelu křídelního levého záložníka, který svojí jak razantní tak umístěnou střelou, jen těsně míjel pravou šibenici hostujícího golmana. Blízko gólu se domací octli, po standartní situaci, kterou zahrával z poza šestnáctky Radek Kozák, hostující brankář, senzačním zákrokem vyrazil.  Hosté v první půli svojí iniciativní hrou dokázali pro sebe skóre ještě navýšit. V Poločase stav 0:2. Domácí tým, měl nad čím v poločasové přestávce přemýšlet.

Druhá půle, domací využili první ze tří střídání. Na hřiště nastoupil zkušený harcovník Miroslav Rolinc, za kterého opačným směrem odešel Vašek Kopečný, jasný cíl zněl, podržet míč a následně vymyset kloudnou přihrávku pro ofenzívu. Fanoušci očekávali, že tým se vzchopí, jenže Lipová bohužel udeřila v kratkém rozmezí dvakrát. Stav 0:4.  Pak se hra vyvíjela následovně, jako celý průběh zápasu, domácí bojovali, ale výraznější gólovou situaci, si dnes bohužel nevytvořili. Z větší dálky potom vystřelil Tomáš Vávra, což brankáře, nějak zvlášť nevyděsilo, míč pohodlně stáhl k svojí hrudi. Domácí trenér v 70. minutě využil dvojíté střídání, nastoupil Tomáš Hulman a Páleník Filip, ale kromě pokusů ze střední vzdálenosti, si ani oni nevypracovali nadějnější příležitost. Naopak hostující hráči nepolevovali a snažili se přidávat nadále i další branky, do konce utkání se jim to podařilo ještě 2 x. Konečný stav 0:6.

Závěrem nezbývá hostujícímu mančaftu pogratulovat, k jednoznačnému vítězství, i když se domácí snažili s vývojem utkání něco udělat, tak jim dnes prostě souzeno nebylo. Snad Tatran napraví svojí reputaci již v dalším kole, které sehraje v Brodku u Přerova.


autor: Jakub Bobčiak